“Je gebruikt je camera als middel. Niet als doel.”

“Het is geen vastleggen, het is integer vormgeven.”

Dit zegt Cees van der Maarel, executive coach bij Intrimotive. “Je hebt een heel integere manier om de emotie weer op te roepen die je vooraf beloofd hebt.”

Cees is een man met uitstraling en karakter. Hij luistert naar je en weet precies díe vragen te stellen waardoor je tot inzicht komt. Hierdoor maak je grotere stappen dan je zelf vooraf kon bedenken.

Het is van belang dat deze kennis en kunde ook in zijn portret naar voren komen. Op Intrimotive vind je naast zijn portretten ook die van zijn partner Marie-Paule Peetroons. Ook deze heb ik mogen maken.

Professioneel portret

Een zakelijk portret in mijn fotostudio levert een complete serie die de verschillende kanten van je persoonlijkheid laat zien. Deze beelden kun je vrij en onbeperkt gebruiken.

Deze portretten gaan veel verder dan de ‘ik sta in de rij – wanneer ben ik aan de buurt´ social media fotoshoots. Het is een uitgebreide serie van verschillende karakterbeelden, zowel in kleur als in zwartwit.

Heb je een professioneel zakelijk portret nodig?

 

Na een privé samenwerking lang geleden, waar wij uiterst positieve herinneringen aan hebben overgehouden, zoeken we weer contact met Robert. De website van ons bedrijf en de presentatie op de social media was toe aan een remake. Dit hebben wij aan Robert voorgelegd met als uitgangspunten: Voor ons is bij een zakelijk portret authenticiteit belangrijk. Wat wij willen uitstralen op onze bedrijfswebsite en in de social media. En hoe wij onszelf willen presenteren in de media op een manier die bij ons en ons bedrijf past?

Vervolgens zijn wij de studio ingedoken. Na de keuze van de juiste kleding, make-up, lichtinval enz. is Robert aan de slag gegaan. Wij moesten als fotomodellen in de dop diverse poses aannemen en soms tegen de wind in en onze natuur handelen. Deze 2 uur durende sessie resulteerde uiteindelijk in een databank van 200 foto’s.

En dan komt de volgende “moeilijke” stap. Welke van de foto’s is geschikt voor ons doel. Robert hanteert daarbij een eenvoudig eliminatie model. Hij houdt steeds de door ons geformuleerde doelstelling in het oog en adviseert soms vanuit de rationele of emotionele invalshoek.

Wat overblijft zijn een 10-tal foto’s per persoon die voldoen aan onze eisen. Robert heeft met de transformatie van emotie naar beeld waarde toegevoegd aan onze professionele uitstraling op onze website en social media. Ik kan een samenwerking dan ook van harte aanbevelen.

Cees van der Maarel
Intrimotive - Executive Coach

Een zakelijk portret? Voor je website, social media of jaarverslag?

 

Reageer via Facebook

reacties