Portretten van Politici

De afgelopen jaren heb ik verschillende Tweede Kamer-politici voor de camera gehad. Met verschillende doelstellingen. En verschillende maatschappijvisies ;)

Geen suffe-politieke-veredelde-pasfoto.

Ik maakte voor de VVD de foto voor de verkiezingsposter van onze regionale coryfeeën Klaas Dijkhoff & Cora van den Nieuwenhuizen. Het was prettig om daar de vrije hand in te krijgen, want van de categorie suffe-politieke-foto is er al teveel op de wereld.

Het moet wél opvallen.

In verkiezingstijd moet een politieke poster opvallen. Die moet je aandacht trekken. Dat deed deze foto goed. Hij was ook 10 m2 groot te zien bovenop een viaduct over de A58. Dat gaf wel een trots gevoel toen ik daar onderdoor reed.

Van alle markten thuis. Ook PvdA.

Voor Henk Nijboer van de PvdA maakte ik zijn huwelijksreportage. Daarvan kan ik niets laten zien omdat we daar afspraken over gemaakt hebben. Ik begrijp dat, want zelf zou ik mijn privé leven ook liever scheiden van een publieke functie.

Glamourportret – dat kan ook!

Wat ook een bijzonder mooie shoot was, was die voor Wassila Hachchi van D’66. Zij wilde beelden die ze voor haar website kon gebruiken. Dat hebben we enigszins glamoureus aangepakt en ik ken weinig politici met zo’n mooie foto op hun homepage.

Reageer via Facebook

reacties