Portretfoto of glamourshoot: wat kan ik zelf doen?

Voor het beste resultaat moet je jezelf én ontspannen kunnen zijn. Ik noem dat je ‘parkeerstand’. Zo kan ik je persoonlijkheid vastleggen of een mooie glamourserie maken. Zowel in de studio als op locatie. Daarom nemen we alle tijd voor je die nodig is en halen we alles eruit wat erin zit.

Zwart-wit of kleur?

Iedereen heeft een andere huidtint. Daarom is bij meer personen zwart-wit het mooist. Kleine oneffenheden, vlekjes en rimpeltjes vallen weg. Voor een kleureffect kan dit later altijd nog in een duotoon gezet worden. Kleur is vooral goed bij individuele portretten. Laat kleding neutraal en egaal zijn. Natuurlijke tinten geven een mooi resultaat.

Welke kleding trek ik aan?

Voor zwart-wit zijn donkere en lichte kleding zijn mooi. Dit geeft contrast en maakt de foto spannender. Nooit ruitjes of streepjes! Die trekken alle aandacht naar zich toe. Bij kleurenfoto’s moet het echt bij elkaar passen. Breng bij twijfel gewoon extra kledingsets mee.

Haar en make-up op de foto:

Alleen bij glamouropnamen voegt het écht iets toe. Haar en make-up kun je zelf doen of laten doen. Laurenz is een goed adres in Breda.

Familieportretten:

Stem alle kleding op elkaar af. Iedereen in wit, zwart of in een mix daarvan is fraai. Geen lichte tinten als roze, geel, lichtblauw, deze geven een saai en flets zwart-wit beeld. Een licht-donker contrast is mooier. Voor kleurenfoto’s kan dit juist wel mooi zijn. Het beste is dan ton-sur-ton, dat geeft een mooi monochroom geheel, waarop de kleding de niet afleidt van de karakters.

Familieportret – combinatiebeeld:

In grote groepen, en zeker met kleine kinderen is het meestal niet haalbaar iedereen tegelijk ontspannen vast te leggen. Dan fotografeer ik per gezin of in kleinere groepjes. Later combineer ik deze beelden tot één vergroting. In het resultaat is deze bewerking onzichtbaar. Dit is veel werk en daarom is dit type shoot alleen beschikbaar in grotere formaten.

Foto’s van kinderen:

Voor een goed resultaat moet ik het vertrouwen winnen en contact met hen kunnen maken. Dat werkt het beste als ouders wel in de buurt zijn, maar enigszins afzijdig. Zo gaat het spelenderwijs in plaats van ‘jij moet nu op de foto voor die meneer’. Maak er vooraf geen groot spektakel van, maar een leuk uitje van het type ‘we gaan naar de speeltuin’. Wat niet werkt zijn ouders die kids constant aansturen of, erger nog, omkopen met Mc Donalds.

Glamourshoot:

Doe vooraf losse kleding aan vanwege de afdrukranden in de huid. Zorg voor de nodige accessoires, lingerie en schoenen met hakken. En neem een ochtendjas mee. Breng afbeeldingen of foto’s mee van wat je mooi vindt.

Hangomgeving van je vergroting:

Ik wil graag foto’s zien van de wand waar je vergroting gaat komen en van het interieur. Zo kan ik het resultaat optimaal afstemmen. Mijn fotoshoots zijn een totaalconcept en alleen zo heb je 100% Kunst van Jezelf. Wat ook leuk is: breng een onderdeel mee van dit interieur. Bijvoorbeeld een stoel, een lamp, enz. Dit maakt je foto nog meer verbonden met de ruimte waarin hij hangt.

Reageer via Facebook

reacties