Hoe je de kleur van je kinderen aan je interieur aan kunt passen…

Is een goed portret ook een kwestie van geluk?

Vaak wordt gedacht dat als je bij een portretserie maar genoeg foto’s schiet er altijd wel een goede tussenzit.  Ik geloof daar niet in. Ik denk dat het precies andersom werkt…

Eerst denken, dan doen

Vroeger, toen we nog op dure film fotografeerden, moest je je kosten onder controle houden. Dus eerst goed kijken en dan pas op de knop drukken. Eerst denken, dan doen.

Conceptaanpak

Daaruit komt een conceptmatige aanpak voort. En alle keuzes volgen daaruit. Licht, houding, kadering, emotie, finishing van de vergroting. Bij een portret van 3 zusjes moet dat voor de 3 vergrotingen exact kloppen. Compositie, ogen en monden uitgelijnd. Een mooie uitdaging.

Interieurstuk

Een vergroting is een interieurstuk en moet perfect passen. Vaak wordt voor dit soort kinderportretten gekozen voor zwart wit of zwart wit met een lichte, warme duotoon.

Groene designbank

Echter stond in deze kamer een groene designbank. Dus stelde ik voor de kinderportretten dan een groene steunkleur te geven. Met een kleurstaal van de stof heb ik de exacte tint gemaakt. Dit was de eerste keer dat kinderen groen de studio uitkwamen :)

Reageer via Facebook

reacties