Hoe wordt een kinderportret puur en authentiek? Met een laptop ;)

Hoe maak je een goede kinderfoto?

Een fotoshoot van kinderen is één van de leukste dingen in de portretfotografie. Maar hoe wordt een kinderfoto puur en authentiek?

Mijn ervaring is dat hoe meer aandacht je geeft, hoe moeilijker het vaak wordt. Het creëren van rust en zo de situatie op een natuurlijke wijze laten ontstaan werkt het beste. Dan komt vanzelf dat moment waarop een kind ineens helemaal zichzelf is en het echte karakter laat zien. Vroeger of later, dat wel. Geduld is héél belangrijk.

Medewerking van ouders

Voor een goed resultaat moet ik het vertrouwen van het kind winnen en contact kunnen maken, zodat de aandacht naar mij gaat. Het kind moet zich veilig voelen, dus moeten de ouders in de buurt zijn, maar wel enigszins afzijdig.

We gaan uit van wat het kind kan en wil, in plaats van dat verschrikkelijke “jij moet nu op de foto voor die meneer”. Veel beter is het ook als  je er vooraf geen groot spektakel van maakt, maar zoiets als van het type “we gaan naar de speeltuin”.

Kabouter Plop

Het is aftasten en blijven proberen. En dan kan het voorkomen dat ineens het idee opkomt om een Kabouter Plop film af te spelen op een laptop… Dat werkte! In de ogen is de reflectie nog te zien.

Jouw kids op de foto? Meer weten?

Reageer via Facebook

reacties