Het begon met de huwelijksreportage…

In 2002 maakte ik voor Monique & Hubert Jan hun huwelijksreportage. Die was al creatief te noemen. Enkele fraaie vergrotingen daarvan hangen in hun woning. Later heb ik met regelmaat een fotoshoot voor hen mogen doen. Hieronder is te zien hoe deze serie portretfoto’s van de kinderen aan de muur hangt. Recent maakte ik de foto links, waarop het karakter van de heren fraai uitkomt ;)

Waarde van fotografie is emotie

Het is erg leuk al zo lang betrokken te zijn. Het begint als klant-fotograaf, maar gaandeweg wordt zo’n relatie vriendschappelijk. Dat is misschien nog wel het leukste aan mijn werk als fotograaf. Fotografie gaat over emotie en emotie verbindt. Die waarde is onbetaalbaar.

Robert heeft in de periode 2006-2010 een serie foto’s van onze jonge kinderen gemaakt. Als kinderen geboren worden, kun je niet wachten tot ze groter worden en de wereld gaan ontdekken. En als ze dat eenmaal gaan doen, kijk je met weemoed terug op die eerste jaren.

We koesteren deze serie omdat het mooi die eerste jaren weergeeft en de ontwikkeling die de kinderen hebben doorgemaakt. Robert weet dat als geen ander vast te leggen. Hij geeft kinderen tijdens het fotograferen de ruimte om zichzelf te zijn, en dat zie je terug op de foto. Geen geënsceneerd plaatje, maar een weergave van wie ze zijn.

Liefs, Mo

Monique Busch

Reageer via Facebook

reacties