“Robert, je hebt jezelf weer overtroffen met deze serie. Proficiat! “

Regards, Peter Kutemann – CEO Dietsmann

Portretfoto’s jaarverslag Dietsmann

Voor Dietsmann maak ik al een aantal jaren (onder andere) de portretfoto’s voor het jaarverslag. Ieder jaar zoeken we samen weer een andere insteek.

Karakter in professioneel zakelijk portret

Ik vind het belangrijk dat mensen op een foto herkenbaar zijn zoals ze zijn. Dat hun karakter naar voren komt. Dat maakt een foto persoonlijk en waardevol. Dat geldt voor een professioneel zakelijk portret net zo goed als voor een vergroting van een familiefoto.

Niet iedereen tegelijk beschikbaar

Bij een fotoshoot van een Raad van Bestuur volg ik vanzelfsprekend hun agenda. Dat kan ertoe leiden dat niet iedereen tegelijk beschikbaar is. In dit geval  heb ik er daarom voor gekozen iedereen individueel te portretteren en daarna tot één beeld te combineren.

Schets

Daarbij komt meer kijken dan alleen wat photoshoppen. Want perspectief en licht moeten exact gelijk zijn. Ook de natuurlijke lengte- en breedteverhoudingen moeten kloppen. En het totaalbeeld. Dus zo’n opname begint met een schets.

Uitdaging

Vervolgens is het dan nog zaak alle karakters binnen die veelheid van randvoorwaarden vast te leggen. Met een natuurlijk ogend resultaat. Een mooie uitdaging!

Reageer via Facebook

reacties